fredag den 21. juli 2017

Iris 2017 juno iris

I år er det ikke blevet til så mange nye juno -iris ,ja rent faktisk tror jeg kun der var en enkel ny i blomst,nogle af eksisterende har delt sig pænt og masser af frø er blevet sået de sidste par år,men disse frøplanter kommer nok først i blomst om 2-3 år.
 "Snow White hedder denne hybrid/variant   fra iris aucheri , meget store fine blomster,ret høj plante ca 50-75cm, det var første år den blomstrede her .
 Iris albomarginata "Moonlight" har efterhånden groet her nogle år og har delt sig pænt, havde en fin  blomstring i år
 Iris zenadiae gror meget langsomt ,men kan se der er nye planter på vej, jeg fik lidt frø fra denne her sidste år og igen dette år, men de har ikke spiret endnu.
 Iris magnifica  type ,denne er fra Flor Alpin, som solgte  den som sp. Afghanistan- adskiller sig kun minimalt fra  den anden type af  magnifica som jeg har på marken.
Iris warleyensis  kommer trofast år efter år, klumpen er nu så stor at  den bør deles her i løbet af efteråret, de sidste par år har den givet en del frø i krydsninger.

3 kommentarer:

 1. Hej Jan

  Flotte Juno Iris!

  Det er her i Sverige jeg satser på dem fremover. Dejligt at være fri for snegle! Og vinteren er de jo ret ligeglade med:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Helt sikkert de trives bedre i Sverige end DK, den "tørre" vinter vil gøre en forskel, ja snegle er ikke noget jeg kender til her:)dvs vores venner er vilde med de snegle som gemmer sig under potterne, det er mange år siden jeg kunne spise snegle,den tid er forbi:)
   Ha en god weekend

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet