onsdag den 22. august 2018

Iris lutescens 2018

I lighed med sidste år , tog vi nogle dage, sidst i marts, til Sydfrankrig, området omkring Montpellier for at finde iris lutescens ,blomstringen var lidt senere i år, derfor var enkelte steder kun med blade og stængler med knopper, men så fik vi set nogen af de tidlige iris lutescens.

Et område som virkelig er fyldt med iris lutescens er Sant Jean-de Vedas, lige syd for Montpellier, sidste år så vi kun sporadisk blomstring ,men denne gang betydelig flere planter i blomst, overalt vokser denne iris, og de fleste farver er repræsenteret her.

En fin variant som der ikke var så mange af.
Foto herover er fra området vest for Fitou, vi besøgte samme område sidste år ,foruden iris er der en masse andre planter på dette sted.

Gul er en af standardfarverne hos iris lutescens ,her en god mørkgul variant


Et område på ca  25-30000m2 ,hvor der står iris lutescens som på foto, ikke alle planter er i blomst men masser af blade!!
De fine lyse nuancer er altid attraktive.Her en variant med flot form på blomst.
Her vest for Girona, vi var heldige i år at de fleste varianter var i blomst, denne skråning vender mod øst og derfor mere fugtig ,det betyder at disse iris lutescens er noget højere end normalen.
Denne så vi ikke så mange af, der findes et utal af blå nuancer blandt iris lutescens.Et stykke nord for Montpellier, en flot gruppe af lutescens ,nærmest pumila agtig i størrelse

5 kommentarer:

 1. Hej Jan

  Alletiders med en ekspedition til dette spændende område af Frankrig.
  Iris lutescens, må siges at være meget variabel i blomsten!
  Den ville have følt sig hjemme i mange områder af Danmark - denne sommer!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er heldige det område kun ligger nogle få timers kørsel væk, ikke kun iris men mange små spændende landsbyer og gode vine!! Iris lutescens findes i virkelig mange farver , længere mod Italien kan man se nogle flotte brændte farver, helt sikkert den danske sommer vil passe lutescens fortrinligt ,jeg vander faktisk mine planter en gang om ugen gennem sommeren.
   Ha en god dag
   SvarSlet

   Slet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hej Jan!
  Vilka fantastiskt vackra bilder på fina Iris.
  Tänk om vi kunde ha Iris vid vägkanterna här, i stället för lupiner.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Ja vi kunne bytte ,vi vil gerne have lupiner her :)
   I Frankrig kan man se disse små iris mange steder, hvis man ved hvor man skal lede, fordi de er meget lave og forsvinder let mellem anden vækst, de findes i mange fine farver.
   Ha en god weekend

   Slet