onsdag den 15. juni 2016

Spuria iris 2016

Den store forventning i år mht iris var gruppen af spuria iris,fordi i 2013 plantede jeg mere end 1000 frøplanter ud,og de første kunne blomstre i år, hvilket også blev tilfældet,ca 250-300 nye blomster blev det til,mange i creme/gul og blå/gul da netop disse nuancer er gen-mæssigt dominerende,men heldigvis også en del andre nuancer,en håndfuld af de nye frøplanter faldt rigtig godt ud og vil senere blive navngivet  og introduceret på primært det europæiske marked.

Denne gang vil jeg vise nogle af dem i blå/lila nuancer.
En af dem hvor nuancen forsvinder over i det lilla,og det gule bliver langt mere okker/rødligt, denne fangede blandt de mere blå.
Der var en del  som denne ,hvor den blå kant fylder mere,og flyder sammen med det gule signal,større eller mindre blomster,kunne være svært at sorterer en enkelt ud.
En af de højere planter ca 1,30mtr med blomster i de lidt lysere nuancer,god plads mellem hver blomst,hvilket kan være et problem hos spuria-iris


En af de bedre lyseblå/gule

Denne er en fin stærk blå/gul med skarpe aftegninger,god form og ok højde,blande favoritterne i den blå afdeling!
Samme som foroven
Missouri Rainbows er frøforælder til denne,de samme karakterer går igen,men lysere i farven
En af dem hvor det gule signal går meget over i grøn,da det blandes med den blå farve ,fin form og med lidt plissering i kanten af kronbladene,i øvrigt samme mor som den over ,men klart træk fra faren "Madam Lynn"
En med lidt mørkere toner både i det gule og blå, rigtig fin form!
Blå/gul med noget violette toner.
En af dem hvor blomsten er normal til mindre størrelse,fin kraftig farve og plissering i den blå kant,den er også blevet gemt.
En superfin violetblå med signal og åring i de brune toner.Den sidste (2 fotos) her er faldet godt ud i de violette farver med lille gult signal ,der er ikke så mange spuria i den nuance,desværre kun 3 blomster på stænglen ,men jeg håber det retter sig  senere. 

 El Vilosell Iris

8 kommentarer:

 1. Flotte Spuria iris, de sidste to er de fineste, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak de er også rigtig gode,lidt anderledes toner :)

   Slet
 2. Amazingly beautiful photos of a flower I love so much!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Thanks for comments ,happy you like the flowers :)

   Slet
 3. Hej Jan

  Spændende nye spuria kryds!
  Man skal nok se dem virkeligt, for rigtigt at kunne sammenligne, og vælge de mest lovende ud - Og du har jo ret næste år kan de være endnu bedre!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Ja der er forskel på at se et foto og så planten rigtigt,tillige masser af andre faktorer såsom højde antal knopper ,substans af blomst ,delingsevne, etc.
   Ha en god dag

   Slet
 4. Hej Jan!
  Så fantastiskt fina allihop.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet