tirsdag den 14. juni 2016

Iris sæsonen 2016 del3

 Mere fra sæsonen 2016,lidt opsamling på diverse iris som har blomstret her på marken i Vilosell.
 Mange af vores Pacific Coast Iris blev omplantet i det tidlige forår, og en del af dem har så valgt at springe over i år mht blomstring,men der var enkelte ind imellem som var meget gode.

Denne var årets første i blomst.
Denne var ny i blomst ,meget dyb vinrød med fin plissering..

 Der var ikke så mange nye aril-hybrider ,men denne blomstrede for første gang,endda med en sidegren,fine farver og godt signal.
 Iris albicans fin iris med sødlig duft,en iris fra middelhavsområdet,mellemøsten hvor det er en iris som man tit ser på gravpladser.
 TB iris "Looky Loo"
Blev plantet for et par år siden ,men først i år er  den i blomst.
 En louisiana iris sået for 3- 4 år siden,rigtig flot, den gror i en potte som nok burde være noget større ,så denne iris rigtig kan brede sig.
 Frø sået for 4 år siden som iris prismatica,hvilket det ikke er,jeg har rent faktisk ikke fundet ud af hvad det evt kan være,men flot sibirica/interspeciescross?

 Spuria iris "Banned in Boston" plantet for et par år siden og blomster så første gang,wow... superflot blomst meget kraftig substans i blomst,farven skifter fra denne intense lilla til mere blå efter et par dage,blomsterne holder rimelig længe.
I følge ophavsmanden skulle dette være en god forældre,så det håber jeg!!
 Til sidst en af mine SDB hybrider,som har fået lov til at overleve :)

4 kommentarer:

 1. Hej Jan! Så vackra, förvånas över alla vackra varianter. Den sista är så vacker tillsammans med Snow tree blir de ett fint par.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Ja det kunne være jeg skulle plante dem sammen ,det vil se godt ud:)
   Der findes så utrolig mange iristyper og varianter ,at man virkelig bliver overrasket .
   Ha en god dag.

   Slet
 2. Hej Jan

  Lækre Iris - Lidt sjovt at de PCI jeg fik fra dig klarer sig her i Sverige. hvorimod de har problemer i DK - er spændt på om nogen kommer i blomst senere i år.
  Den du ikke lige kender ligner meget "Roy's Repeater" ?
  "Banned in Boston" er da lækker!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Det er nok fordi det er et mere tørt klima i Sverige,mange alpinplanter generelt vokser bedre i Sverige/Norge end i DK, jeg håber du får nogle i blomst.
   Kunne ligne men syntes at RR har størere gult signal og åringer er mere tydelige,men det var faktisk en af mine muligheder at det kunne være den.
   ja og blomsten er meget kraftig,ligesom tetra liljer kontra alm diploide.
   Ha en fin dag

   Slet