torsdag den 3. januar 2013

I alle regnbuens farver

Som bekendt er iris jo regnbuens blomst, med et utal af farver i de forskellige iristyper, der er specielt tre type af iris som har det største farvespektrum:
Det er SDB iris (de lave skægiris)-Lousianairis og den gruppe af iris som jeg har fundet fotos af her, nemlig PCI ( Pacific Coast Iris ) her i denne gruppe er stort set alle farver  repræsenteret  og hele tiden dukker nye fantastiske kombinationer op.
Alle fotos stammer fra PCI Societys foto cd, her er blot et lille udpluk af de mange fantastiske iris som tilhører denne gruppe.

14 kommentarer:

 1. Sjovt at se de mange, mange forskellige farver. Mine yndlings er stadig de lyse. Men de er smukke alle sammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop denne her gruppe er så utrolig vidtspændende i farverne, og der er faktisk rigtig mange flotte lyse varianter.

   Slet
 2. Hold da op ja der er mange smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. De her kaldes også "orkideiris" måske pga det store farvespil!!

   Slet
 3. Hej Jan
  Ja det er nogle rigtig rigtig flotte PCI - Glæder mig til at se dine egne :-)
  Det er lidt sjovt - når jeg har set rigtig mange fantastiske og finulige hybrider, bliver jeg indimellem ekstra glad når jeg ser en af de oprindelige - Du kender garanteret Iris innominata
  http://www.flickr.com/photos/73254522@N00/499508901/in/photostream/
  Køn ren og enkel - Den indgår sikkert i mange af disse PCI?

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Karsten
   Tak for linket, den variant der er rigtig flot, de fleste innominata er i de gule toner, jeg har vist nok sået et par potter af dem.
   Jeg vil senere vise nogle af de 11 oprindelige arter som findes af PCI, og som du ganske rigtig skriver er de krydset mellem hinanden, og senere er hybriderne krydset med bl.a innominata.
   Jeg regner med at modtage frø fra PCI Society i næste måned, og hvis alt går vel skulle der måske være en blomst eller 2 til næste år :)

   Slet
 4. Så mange flotte du viser i dag! Jeg likte godt den rosa :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er såmange flotte farver i netop disse iris , jeg selv er ret glad for de varme farver samt de lyse creme.

   Slet
 5. Det er da utroligt så stor variation Iris blomster kan have! Det er imponerende! Jeg foretrækker de mere ensfarvet blå, violette rosa og hvidlige til min egen have, men jeg ville elske buketter i alle de fantastiske farve og mønster variationer du viser her. Tak for kigget :)
  Mvh Alice

  SvarSlet
 6. Lige netop denne her type iris er suveræn i bukketer, med det store farvespil.
  Jeg kan godt fornemme de fleste foretrækker de mere dæmpede farver, hvilket er lidt synd, tror man skal se den her iris i virkeligheden, for at fornemme den dybde de har:)

  SvarSlet
 7. Små kunstværker i sig selv!

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. utroligt hvad naturen kan skabe, med lidt hjælp fra os mennesker:)

   Slet