fredag den 4. januar 2013

Alan Mcmurtri Reticulata Iris

Jeg kan se at mine reticulata iris er begyndt at skyde gennem jordskorpen, hvilket jo er et dejligt tegn på at foråret nærmer sig, og i den anledning var jeg lige inde på Alans side, og så hans nye hybrider fra 2012, WOW- wow- wow, gør jer selv den tjeneste at klikke på linket nederst på siden her eller til højre "Alans reticulatairis"
Det er mere end imponerende det arbejde han har udført med reticulatairis gennem de sidste 20år, se bare på de 3 iris herunder!!!!!!!!Her er linket til de mange smukke reticulatairis: 

                               http://www.reticulatas.com/HTML%20Pages/index.html

14 kommentarer:

 1. Hej Jan
  Ja, det er meget imponerende flotte Iris Alan får lavet. Egentlig burde gartnerdrengene fra Holland flokkes om ham så de kunne tilbyde noget andet, noget langt mere spændende, end de 2-3 typer vi ser hvert efterår.
  Ved du iøvrigt hvor har får det brune fra - er det mon I. pamphylica? Den er jeg lidt på udkig efter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej karsten
   Ja det er ret utroligt at hans hybrider ikke er mere udbredte, når man ellers tænker på hvad de har produceret i Holland de sidste 20 år, men måske vil de kommende år byde på noget +
   Jeg har ikke nærlæst hans krydsninger, men primært er det sophenensis x danfordiae i forskellige afskygninger, det ville være nærliggende at tro i.pamphylica kunne være brugt, men det lader ikke til at være tilfældet, vi må se lidt nærmere på sagen.
   Jeg har sået frø fra Alan, og enkelte er kommet op her i vinteren, mine egne frø fra "Evening Twilight" er spiret, så det bliver spændende hvordan de falder ud!

   Slet
 2. Tak for linket især den mørke iris, synes jeg er fantastisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er virkelig fantastiske mange af dem , jeg glæder mig til at få fingre i nogen af dem :)

   Slet
 3. Hello Jan, your lovely photos are making me impatient for spring's return :) I was wondering if it would be possible to install a translate button on your blog so I can read your descriptions in English. You can usually find it in your settings and it is easy to install.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Rosemary
   Thanks for your comments, it will be nice to see the spring return with all the lovely flowers and colours in the garden.
   I have installed the translation tool , its on the right side.

   Slet
  2. Thank you so much for the translation button Jan, much appreciated :)

   Slet
  3. I did not think of it before you mentioned it, I know there are readers from other countries :)

   Slet
 4. Preciosos, y preciosas fotos......

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks very much , you can see lots more of Alans nice photo in the link!

   Slet
 5. Så lekre de er! Du er heldig som ser de første spirene allerede nå. Jeg plantet I.reticulata for første gang nå i høst, og er veldig spent på om de overlever her.
  Ha en god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit de kan sagtens overleve frosten!! jeg har kanske blomst på den første reticulata i næste weekend, knoppen er allerede begyndt at vise farve, det er meget tidligt!!!
   Ha en bra weekend

   Slet
 6. I also say "wow,wow,wow !". First time I can see this kind of irises !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hola
   They are very nice these iris, I hope to show some of my own pictures soon from the garden of reticulatairis, as they emerge from the ground very fast, because we have now 15C!!

   Slet