torsdag den 29. november 2012

Dagens Iris

En iris som jeg købte sidste år hos Kevok gardens i England 
De sælger en del forskellige ting , og  mange af deres planter kommer i potter, denne iris var mærket "ukendt sp " fra Kina, tydeligvis en sinosiberica, jeg har endnu ikke fundet navnet, men hælder til at det er en iris clarkei variant, det er så vidt ligemeget nu da den er  død, synes ellers den var plantet optimalt her i vores lille have.
Det kan nogen gange være en chance at købe "sp ukendt", specielt hvis det er planter der kræver særlig opmærksomhed.5 kommentarer:

 1. Så nydelig den var! Synd at den døde da. Ja, det er nok best å vite hvilken sort det er, selv for deg som bor i "Syden" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ville være fint at vide på forhånd, så kunne jeg måske ha reddet den!

   Slet
 2. Hej Jan -
  Ærgerligt at denne kønne Iris skulle gå hen og dø, jeg er også tilbøjelig til at købe "katten i sækken", det kunne jo være noget helt unikt.
  Hvordan er din erfaring ellers med kevock garden? Fandt -da jeg lige kiggede- en hel del der kunne være interessant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske kan jeg finde den et andet sted evt via noget frø fra SIGNA, hvem ved?
   Det er lidt blandet mht Kevock Garden, sidste år købte jeg lidt forskellige ting bl.a lave rhodoer, lidt iris og gentiana, de sender det hele i potter, det er fint nok, fordi jeg fik en meget stor klump af iris delavayi og bulleyana, men til gengæld en fejlmærkning af grov karakter, havde bestilt en anden lav iris men i potten var der en akeleje!!
   Fragten er lidt pebret, men vil nok prøve igen med nogle iris, skal lige sige at det hele gror bortset fra den iris som er her:)

   Slet
 3. Ja det var ærgerligt, den var ellers fin, men godt det andet klarede sig.

  SvarSlet