fredag den 2. november 2012

Dagens Iris

En af mine favoriter blandt TB iris- plicatairis- som er klassifikationen indenfor irisdyrkning af netop denne type TB iris, disse iris kan være prikket,stribet i mere el mindre omfang, findes i alle farvenuancer.
Hvis man vil udforske mulighederne indenfor nye krydsninger er plicatairis absolut en god gruppe at starte med , da man oftest ser gode resultater, samt stor mængde af frø i kapslerne.

8 kommentarer:

 1. Nydelig iris, igjen! ;-) Du har så mange flotte å vise frem. Deilig å se på de nå når det er høst og det er koselig å hygge seg med flotte bilder. Ha en god fredag/weekend!

  SvarSlet
 2. Tusind tak, ja det er hyggeligt her i den morke tid at se fotos fra sommeren, Ha en trevlig helg :)

  SvarSlet
 3. Den er også meget smuk.
  Jeg har lige et spørgsmål til dig. Jeg har netop i dag klippet frøstande af mine iris, der er rigtig mange frø i. Jeg plejer altid at klippe dem af efter blomstring, men har ikke fået gjort det i år. Betyder det noget? Jeg tænker på andre løgblomster, hvor det er vigtigt at klippe dem af efter blomstring. Hvordan ser det ud for iris?

  SvarSlet
 4. Hej
  Ja både og, fordi normalt brækker man hele stænglen af ved roden når blomstringen er forbi, for at sideskudende kan gro kraftigere, især ved kommerciel dyrkning, men i principet betyder det ikke det store, det eneste er at dine sideskud måske skal bruge et ekstra år til blomsterstr.
  Fordelen her er jo du har en masse fro til såning :)

  SvarSlet
 5. Ja og så kom der lige et nyt spørgsmål :) skal de sås i potter, og er det alle slags? Jeg har foreløbig bare drysset lidt på jorden, det er ikke sikkert, at det giver noget? Jeg tænker meget på germanica/skægiris, kan jeg bare lade stænglen sidde til der kommer frø?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan godt så dem i potter,( jeg bruger selv potter/kasser ved særlige kryds ) men det er bedst at putte dem direkte i jorden evt. et sted i køkkenhaven el.andet sted hvor de kan spire frit!Spiringen er oftest fordelt over 1-3 år.Ved tidlig såning vil de hurtigste frø spire allerede i eftersommeren/tidligt efterår.
   MHT germanica ( TB )vil du se hvis der er frø -1-2 uger efter blomstring-ellers kommer der ikke noget, frøkapslen vokser faktisk rimelig hurtig efter bestøvning, oftest er der voksende kapsler samtidig med de sidste blomster!

   Slet
 6. your favourite flower, Jan?)))
  looks super!
  have a great weekend!

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

  SvarSlet
 7. Hi Juliana
  Yes this kind of iris are among my favourites, later I will post more to see...
  Have a nice weekend :)

  SvarSlet