torsdag den 9. august 2012

Varme

Varme dage præger Spanien i disse dage 32-35C, normalt er denne periode den varmeste i hele sommeren, her i El Vilosell plejer vi at ha lidt kølige vinde fra bjergene, men i denne uge står luften rimelig stille-det blæser normalt en del her-.
Arbejdet på marken indskrænkes til den nødvendige vanding af grøntsager mm, tjekkede vores iris i dag, og de trænger efterhånden til lidt vand , må nok starte vandnings-anlægget de næste dage, godt det er bjergvand til en symbolsk pris!!

Her er lidt blomster fra marken:
Zinnia

Fik plantet de sidste frøplanter igår under en af vores mandeltræer, vi har ca 25 mandeltræer , de giver ikke meget skygge, men nok til at Pacific Coast Iris tilsyneladende kan trives , det vil vise sig, lige nu gror de små frøplanter fint i de hævede bede.
5 kommentarer:

 1. Jeg skulle gjerne ha sendt deg litt kald luft og masse regn, men det får jeg nok ikke til dessverre.
  Zinniaene var flotte med sine sterke farger. Får håpe at irisene klarer seg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg får vel vente nogle uger på regnen:) well irisplanterne klarer sig nok. ja zinnia har nogle fine farver, jeg er nu ikke så meget til sommerblomster men de her kan godt li varmen...

   Slet
 2. Uha det er godt, det ikke er mig, jeg bryder mig ikke om så meget varme. Jeg har det fint med det danske vejr, hedebølge er slet ikke mig, så jeg jamrer ikke så meget over det danske vejr, som mange andre gør. Men en stille sommeraften uden vind er nu ikke så dårligt :)
  Det er nogle fine zinniaer du viser, jeg kan bedst lide den lilla. Dine små iris står fint, lad os håbe, de bliver ved med at klare det.
  Jeg har lige bestilt iris ved Iriseksperten. To iris ensata og tre iris sibirica.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager også lige lidt tid inden man afklimatiserer helt , vi holder os i skyggen midt på dagen hvis muligt, men nogle gange savner jeg da også det våde danske klima:)
   Håber du bliver glad for de iris du har bestilt, jeg har tjekket deres side, virker som et ok udvalg , synes dog at priserne er lidt stejle, jeg handler næsten aldrig planter i DK, heller ikke før jeg flyttede herned, det er mest Holland,Tjekkiet, Ungarn, England og en enkelt gange i USA, afhængig af hvad jeg vil ha...

   Slet
  2. Ja hos jer er man nok nødt til at holde siesta.
   Jeg synes ikke priserne på iris ensata og sibirica var så slemme, men Germanica, de er godt nok meget dyre.

   Slet