mandag den 7. august 2017

Aril iris 2017

I gruppen af skægiris  vi kalder aril, var der ikke de helt store nyheder på vores mark ,enkelte frøplanter i blomst som ikke var noget særligt, jeg havde håbet på flere af mine kryds fra 2013 kunne blomstre ,men de bestemte sig for at tage endnu et år,men mon ikke 2018 så giver mange nye blomster.
Herover en gammel hybrid jeg havde med fra Danmark,en rigtig god plante som gror godt med  ganske udmærket blomster.
Gensyn med en sjælden aril i blomst ,en Holden tetra som blev lavet sidst i 60erne, havde den også i DK,men sky mht blomstring,flyttede den sidste år måske det nye sted er bedre ,en enkel blomst blev det til.

"Concertto Grosso" pragtfuld farve, i år flere stængler i blomst !
                             En af min egne kryds, som har fået lov at blive, farve og form ok
                          Klassiske "Dunshanbe" bliver bedre og bedre år for år, næste sæson skulle gerne bringe en del frøplanter i blomst for første gang hvor Dunshanbe er blevet brugt, enten som far (pollen)  eller mor (frøbærer).

Iris korolkowii er blevet flyttet til stenbedet hvor den gror fint og gav 2 stængler med blomst i år.
Kontraster mødes her i  gul og blå, "Safron Charm" en trofast god aril, håber at se nogle frøplanter  om et par år ,fra kryds med denne iris.
En af de 4-5  forskellige iris stolonifera som gror på marken, en hel del nye frøplanter hvor stolonifera indgår, skulle gerne blomstre næste år, det bliver spændende hvordan de ser ud.
                                                 Werkmeisters Beauty
Aril frø som er klar til at blive sået, de fleste af dem vil spire til foråret.

3 kommentarer:

 1. Hej Jan

  Aril Iris er jo helt unike. Jeg har faktisk 2 af dem du viser: Iris korolkowii og stolonifera. men ingen blomster i år - sneglene er hårde.
  Flotte ting du viser. Den første gruppe ser totalt godt ud!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Sneglene har haft gode kår i DK med den våde sommer, ærgeligt det lige skulle gå ud over dine RC, de er så flotte og sikkert de bedste til det danske klima, men den første gruppe jeg viser foto af voksede fint i haven på Stevns,og er en af de bedste hybrider her på marken.
   Ha en god uge

   Slet
 2. Hej Jan, jeg er i gang ved at lave in iris "border", som skulle gerne blomstre samtidig med en hvid magnolia og en hav af krokus. Jeg har svært ved at finde ud af hvornår lige præcis de forskellige iris blomster :-) da det plejer at står fra tidligt til medie sæson osv. osv. Jeg kigger på iris siberica Salamander Crossing, og har opdaget på din fantastiske blog den iris som hedder ARIL. Blomster de sorter omkring april, således at de "nå" magnolia blomstring? påforhånd mange tak

  SvarSlet