onsdag den 27. januar 2016

Lidt nye iris fra 2015

2015 bød på lidt nye iris ,både alm skægiris ,men også blandt spuria-iris dukkede der et par fine frøplanter op som jeg vil vise her,alle sået i 2011/12:

Meget intens blå farve i kontrast til det gule,den gav desværre ikke noget frø som mor ,men har givet lidt som pollendonor.

Meget dyb gul farve ,desværre ikke så mange blomster og højden kunne være bedre ,har flyttet den til et bedre voksested, en af mine egne kryds.

Ligner meget en kendt variant som hedder "Betty Cooper" denne her er dog en anelse mørkere i tonen og den blålige kant på nedre kronblade er mere markant end BC.

En næsten klassisk farve i spuria ,denne gule/sand men fin og enkel.
 Rigtig god form og især den violette farve er noget at arbejde videre med.

4 kommentarer:

 1. Hej Jan

  Lækre spuria du kan vise! Kan godt forstå at du vil arbejde videre med den sidste:)
  Og spuria har jo rigtig mange fordele her i DK - udover blomsten - feks bliver de i langt mindre grad angrebet af snegle:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
 2. Hej Karsten
  Ja der var nogle fine frøplanter sidste år ,jeg håber dog der kommer mange flere i år,nu da mine egne frøplanter er ved at være 3-4 år gamle.
  Den rene violette farve findes ikke i så mange spuria ,så den her er nok værd at prøve lidt med :)
  De eneste "skadedyr" vi har her er myrer,nu er snegle jo heller ikke det store problem i vores tørre klima.
  Ha en god dag

  SvarSlet
 3. Skønne blomster du viser. Kender ikke spuria, kan spuria gro i Vestjylland?
  Jeg har kun reticulata, sibirica og nogle få japanske iris og skægiris. Nu har jeg sat din blog på min blog-liste, jeg glæder mig til at følge dig i spanien.
  Kærlig hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tak for din kommentar her:)
   Spuria iris er ikke så udbredt i Dk desværre selvom man på Saltholm har den "Danske blå spuria voksende.
   Du kan sagtens ha spuria i din have ,de gror fint i neutral til kalkholdig jord ,er glade for vand/gødning forår og efterår, de tåler tørke om sommeren,her hos os visner de helt væk,mit råd erstart med nogle nemme og billige og se hvordan det går,de kan også sås fra frø ,det tager ca 3-4 fra spiring til blomst,det er en nem iris som kan stå samme sted gennem rigtig mange år,
   Ha en fin dag

   Slet