onsdag den 10. juli 2013

Nyt fra marken

Sommeren er kommet til El Vilosell,den sidste uges tid har temperaturen ligget omkring de 30C,alle iris er forbi ,indtil videre ,der dukker nok nogle rebloomers op senere på sommeren,vi har travlt med omplantning og sortering af iris,der er mange iris som burde omplantes men det kniber voldsomt med pladsen lige pt. samtidig er jorden stenhård at arbejde med.
Egen tangohybrid.
Liljerne er i blomst nu,her er det en fin asiatisk hybrid af det som man kalder "tangofarvet" der er kommet virkelig mange af disse liljer på markedet de sidste 10 år.
En anden af mine egne hybrider,jeg holder meget af denne gule fordi farven er blød,blomsten er forholdsvis stor og nedafvendt.
Også en af mine hybrider,den sætter masser af bulbiller og derved nem at opformerer.
African Queen.
Trumpetliljerne ser ud til at ville trives her i varmen,jeg har sået en del frø af disse liljer i år,så nu må tiden vise om de holder af klimaet her.
Hemerocallis "Elegant Candy"
Sidste år flyttede jeg alle dagliljerne til et mere skygget sted og bedre jord ,samt tættere på vores vand,det ser ud til at være fint,fordi de kommer godt i år med pæne stængler og flotte blomster.
Fancy Face.
Chevron Spider.
Jeg dyrker mine hemerocallis efter samme primcip som liljer og spuriairis,de bliver plantet i den eksisterende jord ,og ovenpå et pænt lag hestegødning som bidrager med næring samtidig med at jorden holdes fugtig og køligere end ellers.
Winter Masquerade.
Jamaica me Crazy
Dimetreus.
Sommeren byder også på en masse sommerfugle,her i vores område kan man møde mange spændende arter,de er ikke altid lige nemme at fotograferer,denne her kommer flittigt og besøger vores mark.17 kommentarer:

 1. Meget smukt...det må altså være sjovt at have ting man selv har mixet, og som er så smukt :)
  Kh
  Marianne
  Som er vild med din spider og Jamaica me crazy.... og den øverste lilje.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Tak ja det har altid facineret mig at kunne lave sine egne blomster fra frø,og med tiden kan man frembringe ganske flotte hybrider.
   Jeg ser vi har samme smag i blomsterfarver:)

   Slet
 2. Hej Jan

  Det er ikke godt med pladsproblemer, det gør det hele meget mere besværligt når man skal lege logistisk puslespil med sine planter.

  Så må man glæde sig ekstra over hvor imponerende de er:) Og du viser jo en flot stribe her!

  African Q tror jeg selv jeg har på vej - men det varer nok 1 måned mere:)

  Har du lancifolium i bulbil-liljen?

  og lækre dagliljer - Chevron S har godt afstemte farver.

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Pladsen lige nu er et meget stort problem,mangler faktisk jord til 2000 iris , men heldigvis forsvinder der lidt i denne måned,men der kommer hele tiden nye til,både indkøb,frøplanter ,og i særdeleshed vegetativ formering.
   Jeg får nok nogle flere trumpetliljer fra Ole,lader til det er dem jeg skal satse på hernede,de asiatiske er noget vanskeligere.
   Jeg har med vilje altid holdt mig langt væk fra lancifolium i krydsninger,der findes en god creme 1C "Wedding Bells" jeg i tidernes morgen brugte meget i kryds da afkommet blev rimelig godt ,den sætter også mange bulbiller.
   Vil nok udvide samlingen af dagliljer lidt efter lidt..
   Ha en fin Dag

   Slet
 3. bonjour merci je vois que tu as changé de fleur elles sont magnifiques
  j'en vois ici mais elles sont oranges
  les tiennes sont bien à craquer
  et ce papillon j'ai du le prendre hier
  je pense que c'est le machaon mais il y en a un autre qui lui resemble
  bise

  SvarSlet
 4. Hvor har du mange smukke liljer og dagliljer, men ærgerligt at du mangler plads. Elegant Candy er rigtig smuk og blandt liljerne foretrækker jeg nok African Queen. Din egen tangohybrid er nu også smuk.
  30 grader godt det ikke er her, vi havde det rigeligt varmt i går.

  SvarSlet
  Svar
  1. Varmen vænner man sig til,men ville være fint med 5C mindre:)
   Elegant Candy er en meget smuk daglilje,blandt mine favoritter af de nyere,der kommer et par stykker til de næste dage.
   Ja pladsen er et meget stort problem med alle de iris,men i år bliver der ryddet meget ud så måske lykkes det for en lille stund,vi har kig på nabogrunden som måske kan lejes eller købes billigt,da jorden er dårlig til alm afgrøder,men fin til iris.
   Jeg havde så mange tangoliljer med herned ,desværre er de gået til sidste år,så jeg starter forfra med frøplanter de næste år.

   Slet
 5. Hvor mange år går der, før du ser, hvordan de såede liljer kommer til at se ud? Meget anderledes vilkår, dine spændende planter har - jeg tænker på 30 grader og stenhård jord. Er det de smukke blomster, der fascinerer dig hos dagliljerne? Jeg mener, de har jo ikke meget med liljer at gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Liljer fra frø,man skal normalt regne med 3 år før første blomst,nogle tager længere tid arter,martagonliljer må man regne med 3-5 år,visse hybrider ,specielt de asiatiske kan være genetisk styret til hurtig blomstring.
   Klimate her med en lang vækstsæson er med til at det går lidt hurtigere bl.a ved skælformering af liljer, blomster fra frø som spirer tidligt på året vil vokse sig ret kraftige allerede det første år.
   Ja det er blomsterne og de mange farvekombinationer hos hemerocallis som er spændende,men også gode sunde blade er et plus;)

   Slet
 6. Hvor har du mange skønne liljer.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god havedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak ,håber i nyder sommeren i DK
   Ha en fin dag

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Vilka fina liljor du har, och Makaon fjärilen är så fin. Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak,håber du har en fin dag:)

   Slet
 9. Piękna kolekcja liliowców !

  SvarSlet
  Svar
  1. THanks very much ,I try co have little of all colours:)

   Slet
 10. Moonlit Masquerade er da fantastisk. Sikke farver den har! Den ville passe perfekt i mit mørke bed.
  Hilsen Jette

  SvarSlet