tirsdag den 23. juli 2013

Liljer på irismarken

Det er noget tid siden jeg sidst var på her,så nu må det vist være nødvendigt med et lille livstegn:)
Lige nu er vi igang med aat indsamle iris til de bestillinger vi har fået,samtidig omplanter vi en masse iris,og det arbejde vil nok forsætte ind i efteråret.
Kan se på de forskellige blogs at varmen og solen præger haverne i DK,men mon ikke de fleste fortrækker det fremfor syndflod som ellers har været normalt de sidste somre?

Her i Vilosell er varmen selvfølgelig intens med de 30C hver dag,vi har dog været heldige denne sommer at få en smule vand de fleste nætter, og igår kom der hele 10mm midt på dagen,men det fordamper lynhurtigt igen!
Table Dance 

En flot OT- (Oriental x Trumpet) lilje med store fine blomster,dog er eneste minus at de fleste blomster åbner sig på samme tid.
Davidii hybrid.

Disse asiatiske liljer er stort set forbi her på marken ,vi har en enkelt i blomst i vores minihave,den type som jeg viser her er min foretrukne  med de hængende blomster,en såkaldt Div.1C
 
Mange af vores liljer er blevet brugt til afskårne blomster,bl.a også denne fine lyspinkfarvet,jeg ikke kan huske navnet på. 

Big Brother 

Lever i sandhed op til navnet,vel nok den lilje vi har lige pt med den største blomst, ca 25cm i diameter,og med en god duft.
Robert Swanson 

Denne flotte OT er lige begyndt blomstringen,er blandt mine absolut favoritter blandt liljerne,der er lidt langsom starter,blomstrer  nogen gange med kun en enkelt ,eller ingen blomster det første år.


Ved ikke helt præcis hvor denne kommer fra ,enten en skælformeret eller frøplante,men kun med 1 blomst i år.
 
Garden Affaire
Fra vores lille have,denne fine OT som er mere trumpetformet end de andre jeg har vist ,flot gul/creme farve.

 
Pieton
Mens vi er i haven ,er der denne tangofarvet lilje som blomstrer lige nu,alle liljer her i haven er plantet i krukker som står i forskellig niveauer.

 
Jeg ved ikke navnet på denne  flotte OT,den blev plantet i 2011,men blomstrede ikke sidste år ,skiltet er blevet væk,men superduft og god farve!!

 
Foto fra i går aftes,flot gul OT,samme sendning som den ovenover,blomstrede heller ikke sidste år.


African Lady
Der er lige pt enkelte hybrider på markedet hvor lilium nepalense indgår ,det er Kushi Maya og så denne,ikke så høj det første år ( 60-80cm),håber der kommer noget højde på senere,da blomsterne er rimelig store,den dufter desuden supergodt!!

Robert Griesbach

Som de fleste andre OT liljer er denne også noget tid om at blive etableret før blomstring.

 
Robert Griesbach fra en anden vinkel .

 
Flot pinkgul OT som i år er blevet over 2 mtr høj her i vores have. Lady Alice
Lige nu er der gang i de forskellige lilium henryi typer ,her en af de varianter som findes af Lady Alice.

Sidste foto,  fra i går aftes ved 21 tiden .
18 kommentarer:

 1. Hej Jan

  Sikken en kavalkade gennem liljeverdenen - African Lady ser spændende og lovende ud - jeg har ikke prøvet den, er den lidt lysere hos dig, end hos os her nordpå?

  Her er det de asiatiske der spurter i varmen, mere overdådigt end jeg før har set det.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Tak ,ja African Lady er meget flot,mangler som sagt lidt højde,men store velduftende blomster,jeg har krydset den med lidt af hvert,så nu må vi se om der kommer frø,muligvis virker den lysere her ,pga solens position på himlen ??
   En god varm Juli er altid godt for liljerne ,husker tilbage hvor jeg i mange år forbandede regnen i juli måned mens alle liljer blomstrede.

   Slet
 2. Ja du har mange skønne liljer, må jeg sige. Big Brother har jeg også, men den er ikke i blomst endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ,den springer nok snart ud,virkelig en megablomst,ser lidt akavet ud i en vase,men flot!

   Slet
 3. Det var da noget af et "lille" livstegn, du leverede her. Det med at skulle etablere sig, før der kommer blomster, gælder vel i grunden mange liljer, i hvert fald synes jeg, det gælder langt de fleste af dem, jeg har investeret i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ret typisk for liljer at det første år er svagt mht blomstring,der findes enkelte som f.eks asiatiske der nogen gange kan blomstre for fuldt det første år!

   Slet
 4. JAN bonsoir merci tu viens de me faire tourner a tête avec tes superbes photos
  des fleurs que je trouve sublimes comme tes iris
  tu fais de si belles photos et les couleurs sont bien là sur ton blog
  j'adore tout simplement ton blog
  la nature se regarde avec ton regard
  bise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hola
   Thanks very much ,the lilies are also a very nice flower,and nice to have flowers now all the iris have finished:)
   Have a wonderful day.

   Slet
 5. Hej Jan.Sikke da en smuk kavalkade af alle de dejlige liljer.Har lige været i London og på Hampton Court Flower Show.Og der blev vist rigtig mange liljer. Har lavet to indlæg derfra hvis du har lyst til at se alle billederne.Mine favoritter i dag er Table Dance og den pink/gule.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Jeg har set dine indlæg med alle de flotte fotos,sikken inspiration man må ha med hjem ,i England er de ret glade for liljer,og næsten alle udstillinger bugner med dem.
   Table Dance er også flot,ser imponerende ud med alle blomster på en gang.
   Ha en fin dag:)

   Slet
 6. Hej Jan
  Det er sjovt men jeg har så svært ved at vælge en lilje blomst jeg bedst kan lide. Et forsigtigt bud kunne være african lady.
  Det er dejligt med et så sansemættende indlæg... tænk hvis vi også kunne dufte dem :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er svært at skulle vælge en blandt mange flotte ,hver blomst har deres egen kvalitet,jer er dog mest til de mørke toner,og African Lady er rigtig god ,dufter vidunderligt,den bør du ha i haven evt i en potte!!
   KH
   Jan

   Slet
 7. Hei Jan

  Hyggelig å høre fra deg igjen! Så mange flotte liljer du viser. Jeg er enig med deg at det er mye bedre med en tørr og varm sommer enn den syndefloden vi hadde i fjor. Men det er mye jobb å vanne så mye som plantene trenger. Her har vi ikke fått regn på tre uker. Du er heldig som får regn om natten!

  Ha en fortsatt fin sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak,ja lige nu er liljerne fantastiske,de blomstrer hurtigt med den varme vi har,så det gælder om at nyde dem alle sammen:)
   Ja luftfugtigheden hos dig er vel rimelig lav i forhold til Danmark??
   Her skal vi vande hver dag,ihvertfald potterne skal ha vand og august bliver mere tør og varm.
   Ha en fin weekend.

   Slet
 8. Så vackert, som en barockmålning är den sista bilden. Och liljorna är i alla fall en tröst i min egen kruttorra trädgård just nu. Pålitliga kompisar det där. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak de kan klare lidt af hvert ,men elsker dog en del vand!!

   Slet