onsdag den 17. april 2013

Sol sommer og blomster.

Ja det lyder jo herligt,men det er faktisk hvad vi oplever lige nu,temperatur på omkring 22-25C,masser  af sol samt let vind,meeeen det er lidt i overkanten på denne årstid trods alt,lader dog til vi skal ha noget køligere vejr om et par dage!
Alting blomstrer lige nu dvs.alle slags  tulipaner,de første skægiris,ja selv nogle gladiolus er begyndt at sætte blomster!!
Banbury Ruffles
Denne lave iris er i fuldt flor flere steder på marken,og ser rigtig godt ud,både som enkelt plante eller som her i en større gruppe.
Irish Moss
Ja så har vi fået en gang heste-gødning,vi bruger det til grøntsagerne,alm jordforbedring,samt toplag mellem bl.a hemerocallis,liljer og som næste foto viser ,ved vores spuriairis,de elsker den næring som gødningen her giver.

Der er nogle enkelte narcisser i blomst og de sidste er lige ved at springe ud,næsten alle typer af tulipaner har blomstret samtidig ,hvilket er lidt øv,men det er jo naturens luner som spiller ind her.
Her er lidt fotos af tulipaner samt narcisser:
Geranium
Broadway Star

Tulipa clusiana "Pepermint Stick"
Alle de små tulipaner er virkelig gode og holdbare,og i Clusiana gruppen findes en række forskellige varianter.
Her en lysegul variant.
Tulipa praestans "Shogun"

Norris T-N85H
De første ariliris er startet,og de næste dage byder på flere i blomst.
Selvom der er masser af arbejde,må der også være tid til en slapper!!
23 kommentarer:

 1. Det billed med de blå iris er bare så skønt.
  Det bliver lidt spændende at se hvordan blomstringen falder her i DK når man tænker på det nylige hurtige vejrskifte fra dunfrakke til sommerjakke. Sidste år var der iris midt i maj kan jeg se i billedarkiv og blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej
   Ja er de ikke bare superdejlige,det ser ret godt ud med så mange:)
   Vejret har været noget skiftende,og det kommer vel an på maj måned? jeg husker et år vi havde udstilling i Botanisk Have d 5 juni,og det havde været meget koldt,så der var ikke det store udvalg af iris,andre tidspunkter noget tidligere, lige nu er vi ca 1 uge tigligere her i Spanien.

   Slet
 2. JAN bonsoir et ravie de te voir en train d'observer ton travail
  tes narcisesses sont tellement beau que je voudrai bien les avoir chez moi aussi
  OUI le fumier pour les fleurs et les légumes c'est superbe
  tes irsi bleues me font encore bien rêver tu sais
  ICI ils sont clairs et tristes je trouve
  TU peux te reposr oui car bonjour ce travail chez toi
  Mais tu dois en être heureux bise

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks :) I am happy you like the blue iris they are quite beautiful and together with the narcissus you can dream:)
   Here are lots of work because of the warm,but also time for reflection and relaxation.
   Hope you will have a wonderful day:)

   Slet
 3. Hej Jan Hvor ser det bare godt ud med alle de skønne blomster.Her er vejret også rigtig fint......så den står på havearbejde,og en ny pergola med en lille terrasse.
  Den lavendelfarvered iris Norris er da bare så dejlig.Har lige været på den lokale planteskole,og der var et rigtig flot udvalg,så jeg kunne slet ikke vælge.
  Rigtig god dag i det Spanske Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Det gælder om at nyde det fine vejr,jeg kan forstå det lune forår rigtig er kommet til DK:)
   Håber du fandt nogle fine planter på planteskolen,hvis det er iris du kigger efter kommer vores webside op om ca 1 uge med en del iris til salg!
   God arbejdslyst med terrasse og pergola:)

   Slet
 4. Svar
  1. Tak håber de bringer lidt sommerstemning,selvom varmen nu også er nået til DK.

   Slet
 5. Hej Jan

  Ja, det ser unægteligt godt ud - og også lidt hyggeligt!

  Ved du hvad din flotte Norris-hybrid er krydset af? Er der mon noget I. iberica i den?

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. PS

   Så lige hos vores Polske ven Juris Egle fra idag:

   Der findes åbenbart et (tilbage)kryds Iris winogradowii x 'KATHERINE HODGKIN' - her gik man og troede KH var steril.....

   Slet
  2. Hej Karsten
   Jeg tror ikke jeg har set denne hybrid,må lige tjekke hans side:)
   Jeg mener at denne Norris har disse forældre:
   ((I. camillae x (T-N78R: (C-N73B: (((I. susiana x 'Andromache') x (I. susiana x I. gatesii)) x I. sari) x C-N73A: ('Bagdad Beauty' x (I. susiana x 'Andromache')) x I. sari) x I. sari )) x ((C-N73A x (B66T x I. sari)) x T-N78R)).
   Ha en god aften:)

   Slet
  3. Hej Igen Jeg tror det er hans måde at betegne de forskellige iris,idet KH jo er et kryds fra winigradowii,derfor X ,det går også igen ved de andre winogradowii hybrider!!

   Slet
  4. Hej Jan

   Ja, det kan du have ret i, lidt alternativt - måske er det fordi der på et tidspunkt var uenighed om KH´s afstamning? jeg ville jo bare have skrevet I. histroides x I. winogradowii "KH".

   Slet
 6. Så flotte bilder! Det er så deilig å se bilder med masser av iris som blomstrer nå! Narcissene dine er virkelig vakre. Det er jo synd at alle dine tulipaner har blomstret på en gang, men det får en jo ikke gjort noe med. Ha en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!! her er rigtig mange iris i blomst lige nu,og hver dag kommer nye til:)I år har været et fint år for vores narcisser,og der er stadig lidt tilbage,ja en skam med tulipanerne,de er lidt vanskelige her i varmen,de vil gro bedst i skygge.
   Ha en god dag

   Slet
 7. Dejligt med sol og sommer, men det er ærgerligt, når det hele kommer på en gang, det vil det måske også gøre her, hvem ved. Vi har i hvert fald nydt de gode dage vi har haft.
  Det er smukke narcisser du viser, ja alt det andet ser også godt ud, selv dig med solhat :) godt der også blev tid til en slapper.
  Norris hybriden er vældig smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt foråret og varmen også er nået til Danmark,jeg er ret sikker på i nyder det i fulde drag:)Det er nogen gange sådan at det hele falder på en gang,nok mere her i den sydlige del af Europa,narcisserne har været rigtig fine i år,og vi vil nok udvide samlingen:)
   Ha en fin dag i haven!!

   Slet
 8. The iris in your first photo are such a wonderful deep blue colour and your photo of Norris is superb, what a beauty. Nice to see you take a break sometimes :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks and its more amazing in real life,the best time is just after sundown there you really can see the true colour.
   Yes the aril iris like Norris is wonderful iris to photograph,and we all need breaks in the daily routine:)

   Slet
 9. Men? Vart är det du hamnat, i paradiset? Jag som inte ens gillar blått, men de där översta typerna är helt ljuvliga. Jag kan i alla fall skryta med att ha en helt snöbefriad tomt. Det är en början. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også en vidunderlig skøn blå farve disse iris har ,men de skal opleves i virkeligheden,på foto kan man ikke fornemme den blå tone de har når alle blomstrer samtidig.
   Det går den rigtige vej når sneen smelter:)

   Slet
 10. Bonjour, Jan, je rencontre ton blog par celui de France et je te mets dans ma liste de blogs car je suis une grande amie de la nature. J'habite près de la frontière Espagnole et je retrouve des paysages et des fleurs de chez moi. Je vais explorer ton blog! a bientôt

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Thanks I am happy you have visited my blog,and France introduced me:)You must have a wonderful nature close where you live,I hope you will find something here that you like.
   look forward to see you again!!

   Slet