lørdag den 12. januar 2013

Martagonliljer

En af de ting som jeg vil gøre mere ud af her i det nye år er krydsninger med martagon liljer , hvis ellers de kan gro der hvor de er plantet pt.
Tidligere i Danmark da  jeg havde mange liljer var der altid en del frøplanter på vej af netop martagon, det er langtfra alle jeg har fået med herned, så jeg skal starte lidt forfra, sidste efterår plantede jeg lidt nye løg ud fra Hyde i England de har et rimeligt udvalg og kvaliteten er som regel i top.
Arabian night
En rigtig flot lilje med masser af blomster.
Sunny morning
Jeg er ret vild med de her farvetoner i martagon!

Lilium martagon.
Den klassiske art, som kan blive ret høj og flot nogle år efter plantning.
Humlebierne er rimelig glade for martagon!
Backhouse hybrid.
Endnu en klassiker som breder sig hurtigt.
En af mine egne hybrider
Russian Red.
Superflot rød farve, med mange blomster på stænglen.


Egen hybrid foto fra haven i DK.

Jeg er ikke sikker på navnet af  denne her,et løg jeg fik fra nogle bekendte.


18 kommentarer:

 1. Jeg er veldig glad i martagonliljer. Jeg bestilte også fra Hyde i høst. Det finnes så mange flotte av de. Jeg har fra før også mange av de hvite. Hos meg har det kommet frem noen martagonliljer som jeg ikke selv har plantet, så de må ha kommet som noen løkskjell og som har fått røtter. De kan minne litt om den Arabian Night du viser. Det finnes sikkert utallige krysninger av disse. Ha en god lørdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Jeg kan tænke mig at netop martagon vil gro rigtig fint hos dig, det er muligt dine nye martagon er frø som har ligget i jorden og nu blomstrer?
   Hyde har virkelig mange flotte hybrider, og jeg ser frem til at mine nye løg evt vil blomstre i år, og som du skriver der findes rigtig mange hybrider , de fleste er dog i gule og lyserøde farver, kunne være spændende hvis vi fik martagon i grå/grønne nuancer.
   Ha en god weekend

   Slet
 2. Sikke vidunderlige fotos!!!
  De to første fik mig helt til at glemme at trække vejret, for hold op de er smukke - både blomst og selve billedet.
  Så rigtig god fornøjelse med forsøgene....jeg er spændt på resultaterne!

  Dejlig weekend og mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din kommentar :) jeg er også selv ret glad for netop de 2 første fotos! det er nogle smukke blomster disse liljer kan fremvise , jeg håber på mine hybrider vil blomstre de næste par år, betingelserne her i Spanien er lidt vanskelige!
   Ha en rigtig dejlig weekend......

   Slet
 3. Oj, oj, oj. Den röda har ju en underbar färg! De andra är också läckra, men just den röda tycker jag är fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den røde er super, holder meget af de mørke nuancer!!

   Slet
 4. Hej Jan
  Synes faktisk at Richard Hyde har et ret godt udvalg af martagon liljer (han har vist fået en hel samling fra Canada), og det er godt at han er holdt op med at sende dem ud om foråret. Jeg synes de er vanskelige at flytte, for mig kan det tage nogle år før de blomstrer igen.
  Du viser ellers nogle fine eksemplarer - af disse jeg har selv Russian red og Arabian night i DK (er indimellenm vildt glad for de mørke) - også fra Hyde :-)
  God Weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er måske det bedste udvalg i Europa og til meget fornuftige priser , jeg har set mange af de samme andre steder til priser der er mindst det dobbelte, selv min engrosprisliste fra Dix i Holland kan ikke være med, og ikke mindst er kvaliteten altid helt ok!
   Man skal til firmaer i USA ,Canada for at finde nye martagon hybrider.
   Ja de er ikke så glade for at blive flyttet, jeg venter selv på første blomstring her i Spanien efter de er flyttet fra DK.
   God Weekend........

   Slet
 5. Så flotte bilder av disse Martagonliljene. Jeg visste ikke at det fantes så mange sorter. Foreldrene mine har en slik i hagen. Nydelige blomster:))
  Ha ei god helg videre:))
  Hilsen Maj

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja der er rigtig mange forskellige og netop i de her år kommer flere nye hybrider til fra USA-Canada, det er en rigtig god lilje som kommer hvert år hvis den finder sig tilpas på voksestedet!
   Ha en god weekend

   Slet
 6. Ähhh, så många vackra Krolliljor du visar.
  Jag gillar just den sorterns Liljor och har en hel del i min trädgård.
  Liljor kan man inte ha för många av.

  Trevlig helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du helt ret i at der altid er plads til en lilje mere , og specielt martagon kan gro mellem stauder og mange forskellige steder.
   God weekend

   Slet
 7. De er utroligt flotte, jeg er glad for, at jeg har fået mig nogle stykker af dem.
  Vil du ikke skrive et indlæg til efteråret, når det er tid at sende bud efter nogen hos Hyde, så husker vi det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. hej ja det skal jeg nok , håber da også jeg kan supplerer med nye foto til den tid, martagonliljerne vil sikkert trives rigtig fint i jeres have:)

   Slet
 8. Jeg er helt vild med Martagon liljer. Vidste slet ikke at de kunne fås i alle de flotte farver. Ærgerligt at de er så dyre i Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte
   Dejligt at høre du kan li disse flotte liljer, når først de er etableret i jorden har man glæde af dem i rigtig mange år.
   Du har helt ret i at priserne i DK er høje, ihvertfald de steder jeg har mødt på nettet har jeg set priser helt op til 3 gange hvad de koster andre steder, jeg kan varmt anbefale HW HYde i England , deres priser er ok og kvaliteten er altid i top, jo tidligere du bestiller når deres side er opdateret jo bedre kvalitet får du, da ekspederer ordre efter afgivelsesadato.
   Her er deres link , men martagon kan ikke bestilles før senere på året!
   http://www.hwhyde.co.uk/
   Ha en god Søndag

   Slet