torsdag den 17. januar 2013

Flaming Spring Green

Jeg er mest til de lave vildarter indenfor tulipaner, men nogen gange dukker der selvfølgelig andre flotte høje tulipaner op som man ikke kan leve uden, en af dem jeg faldt over i 2011 var denne Flaming Spring Green, og vi plantede 10-12 stk i vores lille have, sidste år blomstrede de så, og jeg må sige det er virkelig en meget elegant tulipan med smukke farver!

Efterhånden som  de åbner sig  forsvinder de flotte kontraster lidt,og farven flyder over i et mere ensartet  udseende.
Indvendig ser den også godt ud.
16 kommentarer:

 1. Ja den er smuk. Sidste år havde jeg den almindelig Spring Green, den havde fantastisk store smukke blomsterhoveder, og de stod utroligt længe i haven. Det er en dejlig tulipan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som sagt har jeg altid været mest begejstret for de små , men da vi plantede 1200 løg til afskårne blomster, bliver man da også glad for alle de farver som er i de høje tulipaner, jeg kan godt li grønne farver i blomster:) så Spring Green bliver plantet her til efteråret.

   Slet
 2. Jag gillar den, till och med att den går över i grönt. Den måste jag prova i min egen trädgård!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig god tulipan oh holder længe.

   Slet
 3. Den havde vi også sidste år, og i år har jeg plantet den igen, denne gang i en krukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan tænke mig den vil se godt ud i en krukke:)

   Slet
 4. Det var da en nydelig tulipan! Jeg synes også at villtulipaner er flotte. Jeg liker narcisser bedre, så her har jeg kun en villtulipan som er helt gul. Ha en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er også begyndt at samle narcisser da de er mere trofaste end de høje tulipaner, men der e mange smukke vildarter!
   Ha en god weekend

   Slet
 5. Den er smuk! Og det er gode billeder :-)

  SvarSlet
 6. Hej Jan
  Ja det er fin fin tulipan og gode billeder, den skulle iøvrigt være en spontan mutation af den Spring Green Lisbeth nævner - der er mange i Viridiflora-gruppen der er spændende - den og Fosteriana-gruppen er mine favoritter, - når vi ikke snakker de botaniske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert at Fosteriana gruppen er spændende specielt mange af de nye hybrider fra Østeuropa ser godt ud.
   F.S. Green er en dejlig tulipan og lidt speciel i farve,samtidig holder den rigtig længe!
   De små vildarter er stadig mine favoritter:)

   Slet
 7. Det er da en interessant skabning. Ikke så kunstig i udtrykket som mange af de andre tofarvede. Det kan jeg godt lide...:0)
  Dejlig aften og mange havehilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. ja der kan være mange af de flerfarvede som ikke er særlig kønne derfor faldt jeg for denne variant, og den holder hele vejen hjem :)
   Ha en dejlig weekend

   Slet
 8. Jeg holder meget af tulipaner.
  Den du viser her er virkelig smuk.
  Det varer nu nok noget før vi får tulipaner at se haven, for her er det vinter og det ser ud til, at den har bidt sig fast.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag/aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan se på vejrkortet fra Danmark at foråret er kommet lidt på standby!!Du har ret i at tulipaner er superskønne, desværre er de lidt vanskelige her i vores tørre jord, jeg håber det år her bliver bedre da vi har fået mere vand i vinter end sidste år.

   Slet