torsdag den 8. november 2012

Dagens Iris

Iris sibirica "Dance Ballerina, Dance"

Dagens iris er idag en sibirica, en af de iristyper som kræver lidt ekstra opmærksomhed her i vores tørre klima.
De fleste af vores "fugtige " iris, vandes hver dag så vidt muligt, nogle af dem vokser i et forsænket bed , så hullet kan fyldes op med vand, hvilket fungerer udemærket i de fleste tilfælde.

Dance Ballerina Dance deler sig hurtigt og for dem som skulle være interesseret i krydsningsarbejde kan jeg oplyse den er tetraploid.

8 kommentarer:

 1. Endelig er iris som jeg også har i hagen! Den stortrives her, og jeg slipper å vanne de for det har kommet rikelig i de to siste årene her :-(
  Jeg synes sibirica har så flotte farger på blomstene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt der var noget du kan genkende :) kan godt tænke mig at sibirica vil trives i det kølige klima med tilpas vand.

   Slet
 2. Ja den iris har jeg også, den står i mit regnvandsbed. Jeg har købt den i foråret, så jeg glæder mig rigtig meget til blomstringen næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig fin sibirica til billige penge, så man kan plante mange hvis man vil, de deler sig også rimeligt hurtigt, håber du får meget glæde af den til næste år.

   Slet
 3. Nice color!
  one of my favourite!

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

  SvarSlet
 4. Ja - dejligt også at se en Iris Sibirica hos dig. Lige den der har jeg ikke - men der er jo også så mange at vælge i mellem, så man kan blive helt vægelsindet når bestillingerne skal afsted.
  Jeg kan faktisk godt se på mine Iris Sib. at nogen af hybriderne breder sig hurtigere end andre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Af en eller anden grund fandt iris sibirica aldrig rigtig fodfæste hos mig, da jeg havde have i DK, selvfølgelig var der nogle stykker, men nu her i Spanien har jeg taget dem til mig, måske fordi de er vanskelige her :)
   Ja der findes utrolig mange, og nye hybrider ser dagens lys hvert år, jeg vil selv krydse en del til næste år.

   Slet