onsdag den 1. august 2012

Forskellige iris

Sol og varme præger disse dage her i El Vilosell, vi venter på noget regn til at rense luften , vi er meget plaget af fluer i år, er nødt til at sove med myggenet om natten ...
Well det er en irisblog det her, og senere vil jeg vise en del forsk iris, lige nu en lille smagsprøve på forskellige iris:
Reticulata iris Halkis
iris imbricata
Juno-iris willmothianahybrid 
Arilhybrid no1
Cupids arrow
Alley oops
Lousianairis D.K Williamson
Plicata-frøplante


7 kommentarer:

 1. Hei!

  Takk for din hilsen i min blogg. Hyggelig at det er flere som liker denne skjønne blomsten. Du kan nok dyrke andre slag enn jeg kan i det kalde nord :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit
   Tak jeg har tilmeldt mig din blog og vil følge hvordan det gror i det kolde nord!
   Der er nu ikke meget forskel på at dyrke iris her i Spanien og Skandinavien, de fleste iris jeg har her, har groet i mange år i Danmark, klart der er nogle fordele med sol og varme, men også ulemper med tørken f.eks.Mine aril-iris trives vældigt fint her, jeg vil vise nogle fotos senere.
   VH
   jan

   Slet
  2. Takk for din tilmelding! Jeg har veldig mange iris her i min hage, og de blomster fra mai til august. Etter det er det dårlig med irisblomstring her i nord. Jeg kjenner en dame som har sådd aril-iris fra frø. Spennende med alle de iris du har som trives i sør selv om det sikkert kan bli for varmt for noen av de.

   Slet
 2. Hej Jan
  Hvor er det fine iris, du viser her. Det er ikke sjovt med så meget varme og tørke og ikke mindst fluer. Det er fordelen ved det danske klima, det er sjældent, det bliver så slemt her.
  Håber I snart får vand.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Lisbeth
   Det der ikke ud til regn foreløbig , sol sommer og 30-35C, men ok de lune aftener er godt til at nyde et glas køligt vin :)
   Jan

   Slet
 3. Hej Jan
  Så fik Lisbeth Høneballehaven lige guidet mig til din nye blog. Jeg har siddet her og hygget mig med en kop kaffe og læst alle dine indlæg om dejlige iriser.
  Familien og jeg har nylig været i Barcelona i 7 dage - så jeg har stadig de lune aftner i frisk erindring.
  Glæder mig til at se flere iris hos dig i fremtiden.
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 4. Hej Berit
  Tak for besøget på min blog:)håber da at kunne bidrage med noget her i denne blog/planteverden, vi vil sikkert ha en del sammenfaldende interesser med iris, har læst din blog masser af gange og ved du er særlig glad for iris sib, jeg har udvidet mit sortiment i år , så der følger nok nogle fotos på et tidspunkt.
  Håber i havde en god tur til Barcelona, der er meget at se, kan være lidt for varm her om sommeren, marts-april er de bedste mdr , næste gang i evt kommer herned kan vi mødes over et glas kold vin!
  Vi snakkes
  VH jan

  SvarSlet