mandag den 16. juli 2012


Her midt Juli er iris-sæsonen forbi, måske kan der komme blomster på enkelte af de høje skægiris (TB) senere , hen ad september oktober, fordi klimaet er så tilpas godt langt hen i efteråret, at de remonterede iris vil blomstre.

Det første billed her på bloggen er fra midt maj måned hvor TB iris topper blomstringen, meget flot med så mange blomster!
De første iris er plantet september 2010!


Vi plantede ca 2000 rhizomer -store som små- sent i efteråretet 2010, så det var med en hvis spænding vi ventede vinterens komme, men heldigvis for vores nyplantede iris, blev det en meget mild vinter, så de kunne nå at få lidt rødder inden den første frost februar 2011.
Det første år -2011-var der ikke særlig mange blomster, måske 100-200 stk, men det vigtigste var også at planterne fik etableret sig godt i jorden,og det viste sig sandelig i efteråret da de fleste virkelig havde bredt sig! 

Marken marts 2012!
Da klimaet her er noget nær perfekt for iris , deler de sig rimelig hurtigt, endda hurtigere end forventet, så allerede i år skal nogen af dem graves op og deles, da pladsen er for trang mellem rækkerne og planterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar